Fijne feestdagen!

Updates - 20 december 2017

Aangelegde tuin in Noordwijkerhout

Updates - 14 november 2017

In november bezocht ik een tuin die dit voorjaar is ontworpen en aangelegd.
Het resultaat mag er al zijn. Op deze foto bloeit de ooievaarsbek nog volop, onder de uitgebloeide vlinderstruiken en pluimhortensia’s. De eigenaren zijn erg blij met hun tuin.

tuinontwerp, beplanting, tuin, tuinonderhoud, landschapstuin

De tuin is in het voorjaar aangelegd en oogt nu al fraai

Siergrassen cursus

Updates - 8 september 2017

Deze week een cursus gevolgd over siergrassen. De cursus werd gegeven door Lianne Pot, een expert in siergrassen en prairiebeplanting. Veel geleerd! Straks al dat moois verwerken in mijn beplantingsplannen.

siergras, tuinontwerp, beplantingsplan, prairiebeplanting, vaste planten, tuin

Tuinplant voor een tegel

Verhalen - 3 juli 2017

Zaterdag 1 juli vond de Groene Inspiratiedag voor de Bollenstreek plaats. Renée Noppen Tuinontwerp en advies organiseerde deze dag samen met Hoveniersbedrijf Rens de Rooij. Ons doel was om zoveel mogelijk mensen in de Bollenstreek te enthousiasmeren voor een groene, natuurvriendelijke tuin. En dat is gelukt! 

Bollenstreek Groen dag

Updates - 3 juni 2017

bollenstreek, groen, operatie steenbreek, tuin, natuur, natuurlijk bollenstreek, groen, operatie steenbreek, tuin, natuur, natuurlijk

Helleborus in de sneeuw

Inspiratie - 13 februari 2017

Mooi hè die winterse plaatjes!

Wist je dat...

2016 een mastjaar was? In een mastjaar dragen bomen en planten veel meer vrucht dan gemiddeld. Er is nu volop voedsel te vinden in de natuur, waardoor je misschien minder dieren ziet in de tuin!

tuin dieren tuinontwerp leiden noordwijk noordwijkerhout bollenstreek

Weetjes - 24 januari 2017

Tuinvogeltelling 2017

Tips - 20 januari 2017

Op 28 en 29 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling 2017 plaats. Iedereen kan meedoen, het is eenvoudig en duurt een half uur. Je kunt ook jouw resultaten vergelijken met die uit de buurt. Op Tuinvogeltelling.nl staat hoe het werkt.

Pimpelmees, foto van Markus Varesvuo